Επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πεδουλά

Τρίτη, 3 Μαρτίου 2020. Σήμερα, οι μαθητές/τριες της Α΄ Τάξης Γυμνασίου επισκέφτηκαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Πεδουλά, μετά από επιλογή του Κολεγίου μας για συμμετοχή του στο Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πεδουλά και συγκεκριμένα στο πεδίο μελέτης «Η κοινότητα του Πεδουλά».


Το Κ.Π.Ε. Πεδουλά στελεχώνεται από καταρτισμένους εκπαιδευτικούς της Δημοτικής και Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης με ειδικότητα στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη, οι οποίοι παρέχουν περιβαλλοντικά εκπαιδευτικά προγράμματα σχετικά με το δάσος, τη βιοποικιλότητα, τον πολιτισμό, την κοινότητα, το έδαφος, το νερό και την ερημοποίηση. Μέσα από τα προγράμματα του Κ.Π.Ε., τα πεδία μελέτης τόσο του Πεδουλά όσο και της ευρύτερης περιοχής της Μαραθάσσας αποτελούν δυναμικά πεδία μάθησης και σημαντικά εκπαιδευτικά εργαλεία για τη μελέτη των περιβαλλοντικών θεμάτων.


Τα παιδιά μας, με την συνοδεία της Καθηγήτριας κας Στυλιάνας Αθανασίου και του Καθηγητή κυρίου Μιχάλη Κάττου, είχαν την ευκαιρία να αποκομίσουν νέες γνώσεις και εμπειρίες καλλιεργώντας την περιβαλλοντική τους συνείδηση.


Σ.Α. 3/3/2020

Ε.Ν. 3/3/2020


logo.jpg