Μ.2/2021-22
Θέμα: ΕΚΛΟΓΕΣ
Λευκωσία, 16 Σεπτεμβρίου 2021
Αγαπητοί/ες μαθητές/τριες,
Την Τετάρτη 22 Σεπτέμβριου θα διεξαχθούν την 3η περίοδο οι εκλογές των Μαθητικών Συμβουλίων των τάξεων.
Κάθε τμήμα θα παραμείνει στην τάξη του μαζί με τους/τις υπεύθυνους/ες καθηγητές/τριές του.
Δικαίωμα υποψηφιότητας έχουν μόνο οι μαθητές/τριες που κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά είχαν διαγωγή Κοσμιοτάτη.
Ο/Η κάθε μαθητής/τρια έχει το δικαίωμα να ψηφίσει μέχρι πέντε (5) άτομα για τους ακόλουθους τίτλους: Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Γραμματέας, Ταμίας, Κοσμήτορας.
Έγκυρα είναι τα ψηφοδέλτια που περιλαμβάνουν μέχρι πέντε ονόματα υποψηφίων, ενώ άκυρα είναι τα ψηφοδέλτια που φέρουν οποιοδήποτε γράμμα, ένδειξη ή σημείο, με το οποίο είναι δυνατόν να εξακριβωθεί η ταυτότητα του εκλογέα ή αναγράφουν με τρόπο που καθιστά μη αναγνωρίσιμο το όνομα του υποψηφίου ή εκείνα, στα οποία καθίσταται αδύνατον να εξακριβωθεί η θέληση του εκλογέα.
Οι εκλογές του Κεντρικού Μαθητικού Συμβουλίου θα γίνουν τη 5η περίοδο.
Ο/Η πρόεδρος του Κ.Μ.Σ είναι μαθητής/τρια της Γ΄ Λυκείου. Το Κ.Μ.Σ καταρτίζεται σε σώμα με την εκλογή Προέδρου, Αντιπροέδρου, Γραμματέα, Ταμία και Συμβούλων.
Υπεύθυνοι Κεντρικού Μαθητικού Συμβουλίου
Ρ.Κ. 15/9/2021
