Δράσεις Επιτροπής Εθελοντισμού για τον μήνα Οκτώβριο.

1) Το Τμήμα Εθελοντισμού του σχολείου μας συμμετείχε και φέτος στην 15η Πορεία με τις Ροζ φιγούρες που έγινε το Σάββατο, 5 Οκτωβρίου και ξεκίνησε από τον χώρο στάθμευσης έναντι της ΠΑ.ΣΥ.Δ.Y. η ώρα 5 το απόγευμα. Τους μαθητές συνόδευσε η καθηγήτρια του σχολείου μας κ. Μαριάννα Ζωνιά.

Επιπρόσθετα η Europa Donna Κύπρου σε μια προσπάθεια οικονομικής ενίσχυσης των προγραμμάτων της «Επιστήθιες Φίλες», «Στηρίζω» και «Φροντίζω», τα οποία έχουν ως στόχο την παροχή εξειδικευμένης φροντίδας και στήριξης στις/στους ασθενείς με καρκίνο του μαστού, έχει κυκλοφορήσει λαχείο, με δώρο ένα αυτοκίνητο BMW 1 Series 118i, αξίας 19.900 ευρώ. Ως εκ τούτου πραγματοποιήθηκε πώληση λαχνών στο σχολείο μας την πρώτη βδομάδα του μήνα (30/9 -4/10) στην οποία οι μαθητές μας ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό. Από την πώληση των λαχνών μαζεύτηκαν πέραν των 200 ευρώ. Ας ευχηθούμε καλή επιτυχία.

2) Την Τετάρτη, 16/10 οι μαθητές της Ε΄ τάξης ελληνικής περιοχής συμμετείχαν στο 2ο DIGITAL AGENDA CYPRUS SUMMIT που έλαβε χώρα στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας. Ήταν ομολογουμένως μια εξαιρετική ευκαιρία για αυτούς να ακούσουν σημαντικές προσωπικότητες που θεωρούνται αυθεντίες στον χώρο του μάρκετινγκ και των Μ.Μ.Ε. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι για πρώτη φορά ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς παρευρέθηκε σε συνέδριο μετά την έγκρισή του ως νέου Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής! Ο κύριος Σχοινάς άνοιξε το Συνέδριο με την ομιλία του να έχει τίτλο « Το μονοπάτι σε μια ασφαλή και δημοκρατική ψηφιακή Ευρώπη» Άλλοι σημαντικοί ομιλητές ήταν ο βραβευμένος Σουηδός δημοσιογράφος, ο Andreas Ekström του οποίου η παρουσίαση εστίαζε στους «Τέσσερις τρόπους για να κατακτήσεις τον κόσμο» και ο Daniel Bobroff με την ομολογουμένως πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση «The gamechangers» δηλαδή «Αυτοί που αλλάζουν το παιχνίδι». Το συνέδριο εστίασε και στη δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που καθηλώνουν τον κόσμο αυτή την εποχή. Για τον σκοπό αυτό παρακολουθήσαμε συζήτηση με τον γνωστό παρουσιαστή Τάσο Τρύφωνος και τις δημοφιλείς Έβελυν Καζαντζόγλου και Τόνια Σωτηροπούλου. Τους μαθητές συνόδευσε η καθηγήτρια Ντίνα Πέγκα που ανάλαβε και τον συντονισμό. Αδιαμφισβήτητα οι μαθητές μας επωφελήθηκαν πολύ από την παρακολούθηση του Σεμιναρίου.

N.Π.07/11/19logo.jpg