PNGPIX-COM-Balloon-PNG-image-2.png
 Ενημερωτικό Νηπιαγωγείου
13239443_190723541321921_361700777259197

ΠΑΙΔΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ - ΠΡΟΔΗΜΟΤΙΚΗ

 

 

1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ - ΓΕΝΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

 

Η προσχολική περίοδος αποτελεί μια ξεχωριστή περίοδο στη ζωή του παιδιού, καθώς θέτει τις βάσεις για τα κατοπινά χρόνια. Κάθε παιδί είναι μοναδικό, ξεχωριστό και ακολουθεί τους δικούς του ρυθμούς μάθησης. Με την υιοθέτηση σύγχρονων παιδαγωγικών προσεγγίσεων τα παιδιά κατακτούν τη γνώση ανάλογα με τις κλίσεις και τις δυνατότητές τους.

 

 

Τομείς ανάπτυξης του παιδιού στους οποίους δίνεται ιδιαίτερη έμφαση:

 

 • Προσωπική και κοινωνική συνειδητοποίηση:Τα παιδιά αναπτύσσονται σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο. Δίνεται, δηλαδή, έμφαση στην ανάπτυξη της ανεξαρτησίας, της αυτοεξυπηρέτησης, της προσωπικής υγιεινής και ασφάλειας, των σχέσεων, της ταυτότητας του φύλου και της συνεργασίας.

 

 • Συναισθηματική ισορροπία: Κατανόηση, αποδοχή και έκφραση συναισθημάτων, ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης, ανάπτυξη ενσυναίσθησης στα μέτρα των δυνατοτήτων του.

 

 • Κινητικές ικανότητες: Επικεντρώνονται σε δεξιότητες όπως ο έλεγχος του σώματος, ο συντονισμός, η σταθερότητα και η ισορροπία, οι λεπτές κινητικές δεξιότητες.

 

 • Γνωστική ανάπτυξη: Το παιδί κατανοεί τη λειτουργία του κόσμου που το περιβάλλει και συνεχώς μεταβάλλεται. Αναπτύσσει τη σκέψη, τη δημιουργικότητα και τη φαντασία του. Με παιγνιώδη μορφή, την εφαρμογή διαφόρων σύγχρονων παιδαγωγικών προσεγγίσεων όπως η διαθεματική, η εις βάθος έρευνα, η διαφοροποίηση και με τη χρήση της τεχνολογίας, καλλιεργείται η γλώσσα με έμφαση στον αναδυόμενο αλφαβητισμό, καθώς και η κατανόηση, η προσοχή, η μνήμη, η παρατηρητικότητα. Επίσης, έμφαση δίνεται στην ανάπτυξη δεξιοτήτων ώστε το παιδί να καταστεί ικανό να ανακαλύπτει μόνο του τη γνώση μέσα από διάφορα project

 

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην προετοιμασία των παιδιών της προδημοτικής ηλικίας ώστε να είναι πανέτοιμα για την ένταξή τους στο δημοτικό σχολείο τόσο σε συναισθηματικό, κοινωνικό και γνωστικό τομέα όσο και στην ανάπτυξη επιστημονικών δεξιοτήτων.

 

 

2. ΣΧΟΛΙΚΟ – ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΕΤΟΣ- ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

 

Το διδακτικό έτος αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει στις 28 Ιουνίου του επόμενου έτους.

 

 

3. ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

 

Λειτουργούμε τις πέντε εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας (Δευτέρα – Παρασκευή) με ωράριο λειτουργίας από τις 7.00 π.μ. έως τις 17.15 μ.μ.

 

 

Στις σπάνιες περιπτώσεις που το σχολείο θα χρειαστεί εκτάκτως να παραμείνει κλειστό οι γονείς ή κηδεμόνες θα ειδοποιούνται έγκαιρα από τη Διεύθυνση.

 

 

4. ΕΓΓΡΑΦΕΣ

 

Στο Νηπιαγωγείο / Παιδοκομικό Σταθμό εγγράφονται παιδιά που συμπληρώνουν τα δύο έτη. Η προσκόμιση των δικαιολογητικών για εγγραφή γίνεται από τον Ιανουάριο του προηγούμενου σχολικού έτους. Προσκόμιση δικαιολογητικών γίνεται και μετά το μήνα αυτό, νοουμένου ότι δεν έχει συμπληρωθεί ο προβλεπόμενος αριθμός παιδιών κατά τμήμα.

 

 

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

 

α) Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας

β) Βιβλιάριο υγείας ή προσκόμιση άλλου εγγράφου, το οποίο πιστοποιεί ότι έγιναν όλα τα προβλεπόμενα εμβόλια

γ) Συμπλήρωση του Ατομικού Δελτίου και του Εντύπου Εγγραφής του παιδιού, το οποίο οι γονείς ή κηδεμόνες προμηθεύονται από τη Γραμματεία.

 

 

5. ΕΟΡΤΕΣ - ΑΡΓΙΕΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ

 

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, το νηπιαγωγείο παραμένει κλειστό τις ακόλουθες ημέρες:

 

 • 1η Οκτωβρίου

 • 28η Οκτωβρίου

 • 13η Νοεμβρίου - Ονομαστική Εορτή Αρχιεπισκόπου

 • Από 23 Δεκεμβρίου μέχρι και 6 Ιανουαρίου (Διακοπές Χριστουγέννων)

 • 30 Ιανουαρίου

 • Καθαρά Δευτέρα

 • 25η Μαρτίου

 • 1η Απριλίου

 • Από τη Μ. Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή της Διακαινησίμου (Διακοπές Πάσχα)

 • 1η Μαΐου

 • Του Αγίου Πνεύματος

 • Της Αναλήψεως

 • 11η Ιουνίου - Εορτή Αποστόλου Βαρνάβα

 

 

6. ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 

Οι ενδοσχολικοί εορτασμοί στο Νηπιαγωγείο οργανώνονται είτε με την ευκαιρία μιας γιορτής (π.χ. η γιορτή των Χριστουγέννων), είτε ενός σημαντικού για τη σχολική ζωή γεγονότος (π.χ. η τελική γιορτή). Νοείται ότι για τις ενδοσχολικές εκδηλώσεις γίνεται η κατάλληλη και απαραίτητη προετοιμασία των παιδιών.

 

 

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς οργανώνονται, επίσης, εκπαιδευτικές εκδρομές και επισκέψεις αλλά και παρακολούθηση παιδικών θεατρικών παραστάσεων.

 

 

Επιπλέον, κάθε παιδί εάν το επιθυμεί, μπορεί να γιορτάσει τα γενέθλια ή την ονομαστική του εορτή στην τάξη, μαζί με τους συμμαθητές του. Μπορεί να φέρει μόνο ένα κεραστικό στο σχολείο (τούρτα ή κέικ κλπ), νοουμένου ότι θα υπάρξει έγκαιρη συνεννόηση των γονέων ή κηδεμόνων με τη νηπιαγωγό.

 

 

7. ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

 

Το Νηπιαγωγείο έχει τη δική του ενδυμασία και τα παιδιά είναι υποχρεωμένα να φορούν τη στολή του σχολείου. Υπάρχει σχετικό link σχετικά με τη στολή στην ιστοσελίδα της σχολής. Εξαιρούνται τα παιδιά που θα φοιτούν στον Παιδοκομικό Σταθμό.

 

 

8. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Όλα τα τμήματα του Νηπιαγωγείου μας είναι αναγνωρισμένα από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και  ακολουθείται το Αναλυτικό Πρόγραμμα του Υπουργείου. Επιπλέον, όμως, τα παιδιά διδάσκονται σε όλες τις βαθμίδες την Αγγλική γλώσσα, Φυσική Αγωγή, Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές και μουσική από ειδικούς εκπαιδευτικούς.

 

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αρχίζει στις 7:45 π.μ. και τελειώνει στις 13:00 ή 13:30 ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

 

 

Εάν οι γονείς το επιθυμούν, προσφέρεται φαγητό στα παιδιά με επιπρόσθετη χρέωση. Το γεύμα που προσφέρεται ετοιμάζεται από αδειούχο εστιατόριο.

 

 

Υπάρχει η δυνατότητα ύπνου για τα μικρά παιδιά.

 

           

Επίσης, το σχολείο μας προσφέρει, με επιπρόσθετη χρέωση, απογευματινή επιτήρηση των παιδιών από τις νηπιαγωγούς μας μέχρι τις 17:15 το απόγευμα, κατά τη διάρκεια της οποίας γίνεται δημιουργική απασχόληση των παιδιών που θα παραμένουν, η οποία περιλαμβάνει:

 

 • Δραστηριότητες αλφαβητισμού για τα παιδιά της Προδημοτικής.

 • Μουσική και κίνηση

 • Θεατρικό παιχνίδι  

 • Αγγλικά

 • Ακόμη, προσφέρεται η επιλογή για μαθήματα τένις, ποδοσφαίρου ή χορού με επιπλέον χρέωση.

 

         

ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

 

 • Προσωπικά στοιχεία των μαθητών μας (ονοματεπώνυμο), καθώς και φωτογραφίες τους δεν θα κοινοποιούνται δημόσια.

 

 • Τα δίδακτρα που καθορίζονται είναι υποχρεωτικά για όλα τα παιδιά που φοιτούν στο Κολέγιο Τέρρα Σάντα.

Για δύο ή περισσότερα αδέλφια που φοιτούν στο Κολέγιο γίνεται σχετική έκπτωση. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δίδακτρα παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη Γραμματεία του Κολεγίου στο 22421100. 

 

 • Αν το παιδί ακολουθεί κάποια συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή ή έχει ευαισθησία σε ορισμένα φάρμακα, τροφές κ.ά., οι γονείς ή κηδεμόνες οφείλουν να ενημερώνουν για το θέμα αυτό τη νηπιαγωγό του παιδιού έγκαιρα. Είναι απαραίτητο να το καταγράψουν και στο ατομικό πληροφοριακό δελτίο του παιδιού.

 

 • Η επικοινωνία με τη νηπιαγωγό του παιδιού είναι επιβεβλημένη, προκειμένου να ενημερώνονται οι γονείς ή κηδεμόνες για την πρόοδο των παιδιών τους είτε από τις απογευματινές συγκεντρώσεις που θα ανακοινώνονται εκ των προτέρων, είτε μέσω τηλεφωνικής ή προσωπικής επικοινωνίας στις καθορισμένες ώρες που θα στέλνονται από το Νηπιαγωγείο.

 

 • Το πρωινό φαγητό προσφέρεται στις 09.00 ή 09:30 π.μ. Υπενθυμίζουμε ότι για την απόκτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών, τα παιδιά πρέπει να φέρνουν στο σχολείο υγιεινό πρωινό π.χ. tupper με σάντουιτς. Στις 11.00 π.μ., τα παιδιά μοιράζονται τα φρούτα που έχουν φέρει. Επίσης, για λόγους υγιεινής το κάθε παιδί πρέπει να έχει μαζί του το δικό του παγουράκι ή μπουκάλι για να πίνει νερό. Απαγορεύονται αυστηρά οι σοκολάτες, οι καραμέλες, τα τσιπς κλπ. 

 

 • Τα παιδιά πριν από το φαγητό ή το φρούτο, πλένουν τα χέρια τους με τη βοήθεια της νηπιαγωγού.

 

 • Όταν κάποιο παιδί είναι άρρωστο πρέπει να παραμένει στο σπίτι. Όταν το παιδί αρρωστήσει στο σχολείο κατά τη διάρκεια της σχολικής μέρας, η νηπιαγωγός πρέπει να ενημερώσει τους γονείς για να το παραλάβουν.

 

 • Τα παιδιά δεν πρέπει να φέρνουν μαζί τους από το σπίτι αντικείμενα και παιχνίδια, προκειμένου να διαφυλαχθεί η ασφάλειά τους.

 

 • Σε περίπτωση που το παιδί προσβληθεί από ψείρες ή κονίδια θα πρέπει επειγόντως να εξαλειφθούν για να εμποδιστεί η εξάπλωσή τους. Ο κάθε γονιός ή κηδεμόνας έχει την ευθύνη να ελέγχει το παιδί του και αν παρουσιαστεί κάποιο κρούσμα να μεριμνήσει να το τακτοποιήσει αμέσως. Το σχολείο αποστέλλει σχετικές ανακοινώσεις για το θέμα αυτό.

 

 • Οι γονείς θα πρέπει να ενημερώνουν το Νηπιαγωγείο έγκαιρα (πριν τις 9.00 π.μ.) σε περίπτωση που το παιδί τους θα απουσιάζει από το σχολείο.

 

 • Δείγματα των Δραστηριοτήτων και Εκδηλώσεων μας, μπορείτε να δείτε στο facebook του Νηπιαγωγείου μας: Terra Santa Kindergarten Nicosia

a17c8ec17300838f67624678350c7b05_kinderg
logo.jpg